Featured Image

Roar Brekke

Roar G. Brekke er født og oppvokst i Odda i Hardanger. Yngst av fire søsken og tidlig med ambisjoner på scenen (en feiende royal start i hvert fall, som sjenert konge i stykket Prinsesse Vil-Ikke i 4.klasse).
Gikk teaterlinja på Romerike Folkehøyskole etter gymnaset, blant annet med Atle Antonsen som medelev. Tilbake i Bergen ble det tv-faget på universitetet, før en sommerjobb i TV2 som ble til 4 år, blant annet i sportsavdelingen.

Utviklet sitcomserie i samarbeid med TV2. På lufta kom den aldri – men skrev et par episoder på andre humorprosjekt.

Han har senere lagt på stemme på et par norske tegnefilmer også.
Fikk i 1999 jobb som tekstforfatter i reklamebyrået ERL&Ogilvy der han var med å lage en rekke reklamefilmer (husker du Toro-kokken? ”Mor, du må vakne, indianerane kjem!”).

Hadde da så smått begynt å opptre i det spede standupmiljøet i Bergen.
I 2003 satte han opp sitt første helaftens show, ”Hardangar danser ikkje disco!”
Showet fikk svært bra mottakelse både av pressen i Bergen og utenbys
Dermed ble det standup og konferansierjobber på heltid fra 2003. Klubbjobber og turneer, gjesteartist på ulike sommerrevyer – for å nevne noe. Og etter hvert
flere show: Ungkar & Sprellemann, fulgt av Kroppsøving og et jubileumsshow etter 15 år som standupper: Askeladden fra Odda.
Innimellom fikk han også plass til en hovedrolle i stykket ”Kunst” på Haugesund Teater.

I 2015 var det premiere på ”All verdens tid” i Bergen. Og dette showet om tidsklemma og hva vi bruker tiden på, har virkelig truffet blink. Over 80 forestillinger det blitt, på kulturhus, grendahus, hoteller, plattformer, mm.
Men denne tobarnsfaren er still going strong.