Om oss

Featured Image
Ole Bull Scene, Øvre Ole Bulls plass 3, 5012 Bergen
Stand Up Bergen, Øvre Ole Bulls plass 3, 5012 Bergen
Pål Rønelv
paal@standupbergen.no

Telefon: 938 00 199

Christoffer A D Schelderup
doffedutten@standupbergen.no
Kamilla Torsvik kamilla@standupbergen.no
Tor Inge Ulveseth
toringe@standupbergen.no

Telefon: 452 84 517

Featured Image

Om Stand Up Bergen

Stand Up Bergen er en organisasjon for komiker i Bergensregionen som driver kursing og gjennomføring av show som har til formål å gi komikere en scene å stå på, samt den oppfølging som nye komikere måtte trenge. Vi skal være et kompetanseorgan som er tilgjengelig, behjelpelig og støttende. Stand Up Bergen søker å fylle et tomrom på teaterscenen i Bergen, standupscenen. Vi føler at Bergen altfor lenge har måttet ta til takke med kortvarige show og scener som ikke oppfyller standup-scenens egentlige formål, nemlig å gi publikum muligheten til å oppleve variert standup til en rimelig penge.

Vedtekter

Historien om Stand Up Bergen

En kveld i november 2005 gikk det opp for to kloke hoder at Bergen trengte en ordentlig Standup-klubb. Artistene i byen hadde ingen fast scene å opptre på, og miljøet trengte en vitamininnsprøyting. Med ASF i ryggen ble lokale artister hentet inn til Storelosjen 7. Desember og vi holdt pusten for om Bergens befolkning ville komme til Kvarteret for å oppdage nye standup-navn. Til vår store begeistring trakk arrangementet fulle hus, og planene ble lagt for en større satsing til våren.

For å ytterlige få ekspertise og erfaring på området ble Studenteateret Immaturus tatt med på arrangørsiden og Stand Up Norge ble brukt som kunnskapsbank. I løpet av et par dager ble 5 onsdager satt av til standup i Storelosjen og ballen hadde begynt å rulle. Vi kjørte ønskereprise den 25. januar, og det ble utsolgt igjen. Vi slo oss litt på brystet og tenkte at her må vi smi mens jernet er varm. To unge herrer ble kontaktet for å lage logo og annet PR-materiell. Disse leverte varene til gangs og vi er idag innehaver av landets flotteste logo, signert Knut Eide Bøen og Darko Mrdalj. 22. Februar fikk vi finfint besøk fra Oslo da Stand Up Norge sendte en av sine mest lovende unge standupere over fjellet. Nils Ingar Aadne følte seg riktig så hjemme hos oss, og nok en gang var det latterbrøl å høre fra et utsolgt Storelosjen.

Med ny logo og utsolgte arrangementer føltes det kun naturlig å lansere egen hjemmeside og mailinglister og sms-tjeneste. Vi gjorde noen kosmetiske endringer på scene/lokalet og har nå funnet den formen som passer for oss og det publikum vi trekker.

Etter innledningen har vi hatt besøk av Sigrid Bonde Tusvik, utegående reporter i «Rikets Røst», Kyrre Holm, tidligere utegående reporter i «Karate». Per Inge Torkelsen har stått på scenen her og det har Jon Schau, Jonna Støme, Janne Rønningen og Lisa Tønne. Vi har hatt vår første engelskspråklige komiker over når Andy Taffs var her sammen med Terje Sporsem kjent fra blant annet «Skal vi danse». Vi har til og med hatt tryllekunstere på scenen vår!

Lokale folk som Roar Brekke, Pål Rønelv, Micken, Tor-Martin Eriksen, Tomas Evje Nesse og Vidar Magnussen har stått på vår scene flere ganger og vi kommer nok til å få se både de og andre komikere til neste sesong. Og så håper vi at nye kan dukke opp og at lokale talenter kan bli oppdaget på denne scenen som ser ut som den har tatt et skikkelig fotfeste her i Bergen.

3.Mai 2007 valgte Aktive Studenters Forening og Stand Up Bergen å skille lag. Dette ble gjort fordi arbeidsmengden ble for stor til at Stand Up Bergen kunne fungere optimalt under ASFs vinger. Organsiasjonen ble derfor stiftet og Stand Up Bergen flyttet ut av Det Akademiske Kvarter og inn på Ricks Teater, hvor vi for tiden også har våre kontorer.

Fra å være en studentdrevet organisasjon gikk vi over til å være en organisasjon skal skal arbeide for å bedre forholdene for humor i Bergen gjennom kursing av komiker og gjennomføringen av klubbkvelder som gir unge komikere en scene å stå på.

Stand Up Bergen er i dag en lagt mer strømlinjeformet organsiasjon enn tidliger og dette vil i fremtiden bety et langt bedre tilbud for publikum og komiker.