Janne Rønningen tilbake på scenen. Les intervju her!

Featured Image
torsdag 10. mars

Janne Rønningen tilbake på scenen. Les intervju her!


 

Hvorfor sluttet du eller trakk deg tilbake eller hva var det egentlig som skjedde?

– Det spørsmålet har jeg fått mange ganger, og det er litt vanskelig å forklare. Det var litt fordi jeg synes livet som komiker var veldig uforutsigbart og kaotisk, og det ble litt mye for uforutsigbare og kaotiske meg. Rent praktisk var det veldig vanskelig å holde orden på flybilletter og kvitteringer og alt jeg måtte ha med meg. Jeg roter bort og mister alt mulig. Jeg vet at folk synes det kunne være litt stress og reise med meg også. Og det var flaut. En annen ting var sceneskrekk og nerver. Jeg kan begynne å grue meg til å stå i flere uker i forveien. Så jeg ville ha mindre angst, rett og slett. Dessverre skulle det vise seg at jeg har like mye nerver for omtrent alt jeg gjør. Jeg utdannet meg til å bli lærer, og jeg hadde 3 sammenhengene år med eksamesnkrekk. Da jeg begynte å undervise var jeg redd for at timene mine ikke var bra nok, eller at ikke alle elevene skulle like meg. Hvis jeg lager mat til andre er jeg redd for at det er vondt, men kanskje forsyner seg to ganger for å være
snille. Jeg er alltid livredd for at jeg hat glemt macen, eller headsettet på bussen. Våkner med et rykk midt på natta og dobbelsjekker at alt er der. Jeg prøver å tenke at det ikke er noen krise at det skjer, men det hjelper ikke. Og jeg har nesten en mill på bufferkonto! Og det var kanskje litt av grunnen til at jeg følte jeg meg annerledes enn andre. Ikke utenfor, men liksom bare ikke helt med. Når jeg er sammen med andre mennesker er jeg alltid bitte litt redd for alle synes det hadde vært litt mer koselig hvis jeg ikke var der. Det tror jeg er helt vanlig, da. Jeg leste en gang at alle i Beatles hadde følt at de tre andre var mer sammensveisa.

Vi i Bergen har jo alltid vært fans av deg, liker du å være i Bergen?

– Jeg elsker å være i Bergen, og jeg er veldig glad i bergensere. Før jeg ble kjent med dere trodde jeg på at dere var en gjeng med skrytepaver, men nå vet jeg at dere bare en noen søte gutter som blir veldig lei dere når folk i Oslo ikke skjønner at boss er det samme som søppel.

Det ble mye morsommere å være komiker når dere kom inn i miljøet. Og det var derfor dere alltid fikk bo hos meg når dere kom til Oslo.

Hva har du gjort på siden sist?

– Bortsett fra å jobbe som lærer, har jeg fortsatt med å være forteller. Og så har jeg hatt dramaturgi på tre forestillinger. En om mobbing, en om andre verdenskrig, og nå er jeg nettopp ferdig meg en om Mohammed Ali. Jeg har også truffet en veldig snill mann, som giftet seg med meg og det har vært helt topp.

Og så er jeg av og til på Lørdagsrådet på P3, og så designer jeg strikkeoppskrifter. Ja, også lager jeg en podcast nå, sammen med Sofie Frøysa(a) som har premiere nå snart.

Hva var det som fikk deg tilbake?
– Det var Sofie (Frøysaa) som dytta meg opp på scenen etter at vi hadde laget pilot til podcast. Jeg var helt uforberedt, og hadde ikke hatt tid til å grue meg. Og så har jeg forstått at det gikk bra, siden 1. ringte fra NRK og ville ha meg med i en liten TV-serie og 2. Jeg fikk spørsmål om å stå på Latter, og at det hadde vært en ære. Det med en ære har jeg aldri hørt før så det sier jeg til alle.


Hva er planene fremover?

– Planene mine fremover er å gjøre disse to dagene i Bergen, og så antakelig aldri gjøre det mer. Og så blir det vel litt podcast, strikkedesign og litt ditt og datt.

Er du blitt en annen komiker nå?

Jeg har ikke blitt en annen komiker, tror jeg. Håper det er greit!

Du pleier alltid å ta toget. Er det fordi du er redd for å fly? 

– Jeg tar toget fordi jeg elsker det. Det føles så fantastisk å flytte seg fremover samtidig som jeg sitter stille. Er alltid litt trist å komme til Voss, for da er reisen snart over. Jeg er foresten ikke redd for å fly. Bare for å ikke rekke flyet.

Lykke til eller brekk et bein…kommer det til å bli gøy på torsdag og fredag?

– Jeg håper det blir gøy. Jeg skal snakke om å være seg selv, noe jeg absolutt fraråder. Og litt om rusavhengige, som er mine favorittmennesker.

Bortsett fra Bergensere da.

Og de tapre menneskene fra Ukraina!! -For noen folk!!!

 

KLUBBKVELD

Klubbkveld med Stand Up Bergen på Lille Ole Bull.

Denne uken kommer:

Janne Rønningen

Tormod Follesø

Nafeel Rasul Bagge

Kristian Garmanslund

Jørgen Haugvaldstad

Konferansier: Pål Rønelv

Dørene åpner: 20:30
Showstart: 21:00
Cc: 225,-/125,-(for studenter)
Ald. gr. 18 år

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Showet starter:21:00
Lille Ole Bull